Πολιτιστικά Δρώμενα

Η συμμετοχή της Σητείας δεν απουσιάζει απ’ τις μορφές σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης και καθημερινής ψυχαγωγίας. Στην πόλη της Σητείας στις τουριστικές περιοχές Μακρυγιαλού Παλαικάστρου και Μόχλου αλλά και στα χωριά και των τεσσάρων δήμων της επαρχίας Σητείας, πραγματοποιούνται σημαντικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις στις οποίες παρουσιάζονται έργα τόσο από τον χώρο της παράδοσης όσο και από τις σύγχρονες αναζητήσεις ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων.

Νυχτερινή Ζωή

Μόλις αρχίζει να πέφτει η νύχτα, η πολύβουη πολιτεία ντύνεται με τα φωτεινά της στολίδια. Η παραλία χορεύει στις ράχες των απαλών κυμάτων που σηκώνουν οι πλώρες των καϊκιών, καθώς κινούν στην ώρα για το νυχτοκάματο. Γραφικές ταβέρνες, μπαρ, καφετέριες σε όλη τη γραμμή της παραλίας προς την πόλη προσφέρουν όμορφες στιγμές στον επισκέπτη, χαρίζοντας του υπέροχες νοστιμιές της Σητειακής κουζίνας και διασκέδαση στα νυχτερινά της μαγαζιά. Η πόλη της Σητείας διαθέτει πολλές επιλογές για ποτό και φαγητό . Στις ταβέρνες και στα παραδοσιακά ρακάδικα της, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί τις νοστιμιές της Κρητικής Κουζίνας δοκιμάζοντας τα εκλεκτά κρασιά και την περίφημη ρακή της περιοχής . Τη νυχτερινή διασκέδαση συμπληρώνει μια βόλτα στα bar και τα club της πόλης.

Θαλάσσια Σπορ

Η Κρήτη με 1000 χλμ ακτογραμμές, διαθέτει μεγάλη ποικιλομορφία τοπίων και ακτογραμμών με πολλές εναλλαγές, Η περιοχή της Σητείας είναι ιδιαίτερα προικισμένη αφού βρέχεται από 3 πλευρές, και από 3 θάλασσες. Με το Κρητικό πέλαγος από βόρεια, το Καρπάθιο από ανατολικά και το Λιβυκό από το νότο. Παράλληλα με την κολύμβηση και την παρατήρηση του βυθού υπάρχει δυνατότητα των θαλάσσιων σπορ που προσφέρονται όπως windsurfing, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, ψάρεμα και καταδύσεις. Επίσης για τους τολμηρούς επισκέπτες συνίσταται η αναρρίχηση και το Mountain Biking.